Var bulgare

Varul bulgare (nestins) este un material de constructie obtinut prin arderea rocilor calcaroase sau a altor minerale similare in cuptoare traditionale. Produsul finit are forma unor bulgari de dimensiuni variabile si este utilizat pentru pregatirea mortarului de zidarie si a tencuielilor pentru finisarea pereților.

Varul bulgare produs de Calcarul Codlea este renumit pentru calitatea sa superioara, fiind cunoscut atat la nivel national cat si peste granite. Pentru crearea de structuri rezistente, durabile si ecologice, solicitati o oferta de colaborare si vom libra imediat cantitatea de var necesara proiectelor dumneavoastra.

Cere ofertă

AVANTAJELE VARULUI

Natural: Varul este un produs de origine minerala obtinut din prelucrarea rocilor calcaroase.
Ecologic: Varul este prietenos cu mediul inconjurator si cu utilizatorii, nu contine substante toxice sau alergene. Nu necesita folosirea de aracet, aditivi sau alte substrante.
Sanatos: Folosind varul se obtine un mediu lipsit de ciuperci, mucegai. Aerul este proaspat si sanatos.
Ignifug: Varul este un produs neinflamabil.
Permeabilitate: Varul creeaza o mebrana permabila la vapori si lasa peretii sa respire.
Liant: Poate fi folosit ca liant pentru mortare, tencuieli, adezivi si vopsele.

Var produs traditional

Producem var bulgari prin metoda traditionala. Astfel, asiguram o calitate inalta varului folosind descompunerea termica a calcarului in cuptoare, prin ardere. Continutul de oxid de calciu (CaO) obtinut este de peste 95%, procesul fiind unul ecologic, cu o amprenta de carbon minima.

Varul bulgare este folosit atat in constructii si in aplicatii industriale, cat si in agricultura, in dezinfectarea bazinelor si fantanilor cu apa sau igienizarea gopodariilor.

Descopera mai multe utilizari ale calcarului
Contact Icon
Var bulgare - produs ecologic traditional | Var bulgare produs de Calcarul Codlea Brasov: natural, ecologic, traditional, sanatos - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles