peste 30 de ani de experienta....

Despre noi

Fabrica de var Calcarul Codlea din judetul Brasov contina sa produca si sa comercializeze var pasta si var bulgare, produse ieftine si ecologice cu nenumarate aplicatii intr-o paleta vasta de domenii.

Din 1991

Fabrica de var cu traditie

Avem un vis si lucram pentru indeplinirea lui. Ne dorim ca varul produs de Calcarul Codlea sa fie recunoascut ca cel mai bun var din Romania si nu numai.

Cu o experienta de peste 30 de ani in productia si comercializarea varului, tinem pasul cu noile tehnologii si continuam sa producem var pasta si var bulgare oferind clientilor nostri servicii excelente si produse care satisfac si cele mai exigente cerinte de calitate si performanta.

Varul, un material rezultat din prelucrarea rocilor calcaroase este natural, ecologic si versatil, fiind popular atat in constructii cat si in domeniul industrial, agricol, zootehnic, industria alimentara si in gospodarii.  De mii de ani varul continua sa fie folosit atat pentru multiplele beneficii cat si pentru costul scazut de achizitie.

Var pasta de inalta densitate

Var pentru restaurari

Suntem fericiti sa vedem ca varul produs de Calcarul Codlea este folosit in restaurarea si protejarea unor cladiri istorice de referinta in Europa si in Romania. Varul romanesc straluceste pe peretii manastirilor de pe muntele Atos si innobileaza edificii din Franta, Austria, Portugalia, Spania si lista continua…

In Romania am avut provilegiul sa contribuim la restauratea unor edificii de cult precum Manastirea Sapanta, Manastirea Maxineni, Manastirea Nicula, Manastirea Pasarea sau Manastirea Aroneanu. Varul pasta produs de Calcarul Codlea este ideal pentru fresca si pictura bisericeasca oferind rezistenta si durabilitate inalte. Varul produs de noi a ajuns si in celebrul sat Viscri, fapt care nu poate decat sa ne bucure.

Proiectele de restaurare si fresca sunt dovada angajamentului nostru fata de conservarea patrimoniului istoric si cultural al Romaniei si al Europei si, in acelasi timp, reprezinta o recunoastere a calitatii varului pasta produs de Calcarul Codlea.

Contact Icon
Calcarul Codlea Brasov - Producator de var pasta si var Bulgare | Producem var pasta si var bulgare. Calcarul Codlea Brasov este ideal pentru fresca, pictura bisericeasca si restaurari monumente istorice. - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles