Un singur produs, mai multe utilizari

Utilizare

Varul este un material versatil si este utilizat pentru constructii si reabilitari, pentru tratarea solului, pentru pomicultura, piscicultura cat si pentru diverse ramuri industriale

Solutii ecologice

 

Produs mineral, varul este folosit de peste 2000 de ani si continua sa ramana un produs universal folosit in nenumarate domenii. Sub forma de pasta sau bulgari, la sac sau la galeata, livram atat in Romania cat si peste granite var de inalta calitate pentru:

Finisarea suprafetelor Fabrica de var Calcarul Codlea - Var pasta si var bulgare | Fabrica de var Calcarul Codlea din judetul Brasov duce traditia mai departe. Producem si livram var pasta si var bulgare. Var la galeata si la sac. pentru construcii, industrie, agricultura, horticultura, igienizare etc. Fabrica de var Calcarul Codlea - Var pasta si var bulgare | Fabrica de var Calcarul Codlea din judetul Brasov duce traditia mai departe. Producem si livram var pasta si var bulgare. Var la galeata si la sac. pentru construcii, industrie, agricultura, horticultura, igienizare etc.

Varul este utilizat pentru a finisa suprafete, atat la interior cat si la exterior. Ofera un finisaj neted si mat, este permeabil, rezistent la umiditate ceea ce il face potrivit pentru mediile cu umiditate rodicata.

Cu o buna aderenta pe piatra naturala sau mortarul vechi, varul este ideal pentru a consolida cladiri vechi sau pentru a fi baza pentru fresca sau pictura bisericeasca.

Varul este utilizat in agricultura pentru a corecta solurile acide. Datorita proprietatilor sale alcaline, varul poate fi aplicat pe solurile acide pentru a le neutraliza si a le face mai benefice pentru culturile agricole.

Varul este adesea utilizat in industria alimentara pentru a neutraliza aciditatea produselor alimentare, cum ar fi sucurile de fructe, muraturile si vinurile.

Varul este utilizat in constructia de drumuri si poduri pentru a imbunatati rezistența solului. Acesta poate fi amestecat cu solul existent pentru a crește capacitatea de suport si pentru a preveni scurgerea apei. De asemenea, varul poate fi utilizat pentru a consolida podetele si podurile pietruite.

Varul este utilizat in tratarea apei pentru a neutraliza acizii și pentru a elimina impuritatile. Elimina metale grele și a alte substanțe poluante.

Varul este utilizat in procesul de fabricare a sticlei si portelanului pentru a ajuta la topirea nisipului și a altor ingrediente cat si pentru a imbunatati duritatea materialului.

Varul este utilizat si in alte aplicatii, cum ar fi productia de sapun si inalbitori, curatarea piscinelor, in industria textila, in sidelurige sau in productia de carbune activat.

Contact Icon
Fabrica de var Calcarul Codlea - Var pasta si var bulgare | Fabrica de var Calcarul Codlea din judetul Brasov duce traditia mai departe. Producem si livram var pasta si var bulgare. Var la galeata si la sac. pentru construcii, industrie, agricultura, horticultura, igienizare etc. - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles